Dorohoi News Logo

[VIDEO][FOTO] Dorohoi: Ziua când se sfinţesc apele

boboteaza

Boboteaza si ziua Sfantului Ioan Botezatorul marcheaza sfarsitul sarbatorilor de iarna si, totodata, al celor dedicate nasterii lui Iisus Hristos.
   In dimineata zilei de 6 ianuarie am incercat sa surprindem pentru dumneavoastra, cititorii nostri, imagini de la una dintre cele mai importante sărbători ale anului pentru creştini: BOBOTEAZA - ziua când se sfinţesc apele din întreaga lume, după ce Iisus a intrat în râul Iordan pentru botez.
   Pentru credincioşi este momentul purificării, curăţirii sufleteşti pentru anul care tocmai a început. De obicei, în această perioadă este foarte frig în România, de aceea este des folosită expresia „gerul Bobotezei”. La biserica Sfanta Vineri slujba a inceput la ora 7:00, ora la care credinciosii au inceput sa vina la biserica pentru a primi agheasma mare împărţită după slujba de Bobotează, credinciosii au primit agheasma incepand cu ora 10:00 (fiind martorii evenimentului am filmat pentru cei care nu au putut fi prezenti si puteti urmari mai jos imagini video).
   Am surprins in plina activitate si pe preotul Toma de la Catedrala din centrul orasului iar in final am trecut si pe la Biserica Sfantul Neculai unde credinciosii pregateau cele necesare pentru buna desfasurare a activitatii. (DorohoiNews.ro)









Autor: DorohoiNews.ro


 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web